A megállás nélküli futás 40 éves története

Világ

Március 14-én ünnepséget tartottak az alapítás 40. évfordulója alkalmából a Cheongpyeong Shincheonji Béke Oktatási Központban.

Több, mint 30 000 helyszíni jelenlévő és egyházi tag vett részt itthonról és külföldről egyszerre, élő és online közvetítés során.

Ahogy Shincheonji Jézus Egyháza, a Bizonyságtétel Sátrának Szentélye (Lee Man-Hee elnök, a továbbiakban: Shincheonji Jézus Egyháza) megemlékező ünnepséget és istentiszteletet tartott a Cheongpyeong Shincheonji Béke Oktatási Központban, hogy megünnepeljék megalapításának 40. évfordulóját, kiváló biztonsági menedzsmentje és rendfenntartása ismét felragyogott.

Az ezen a napon tartott megemlékezés arra szolgált, hogy visszatekintsenek a Shincheonji Jézus Egyháza 1984. március 14-i megalapítása óta eltelt időszakra, és dicsőséget adjanak Istennek.

Emellett megosztották az előttünk álló évre vonatkozó terveket és elképzeléseket, és ígéretet tettek arra, hogy betöltik az egyház szerepét a civil társadalomban, és világosságként és sóként szolgálnak és cselekednek.
Körülbelül 30 000 gyülekezeti tag vett részt az eseményen, a helyszínről élőben közvetítették, és egyidejűleg 66 országba, köztük Koreába is továbbították.

Több százezer gyülekezeti tag vet részt a Bizonyságtétel Sátrának Szentélye (Shincheonji Jézus Egyháza) 40. évfordulóján fizikailag és online a világ több mint 66 országában.

Shincheonji Jézus Egyháza elmondta, hogy tekintettel a helyszín méretéhez képest nagyszámban összegyűlt emberekre, kiemelt szempontként a rend fenntartásával és a helyszínre látogatók biztonságának biztosításával készültek a rendezvényre.

A szervezők részletes biztonsági irányítási tervet készítettek, amely tükrözi a három 100 000-es ballagási ünnepség biztonságos és gördülékeny lebonyolításának tapasztalatait.  A gyülekezet magas polgári tudatosságot is tanúsított, aktívan követte az kísérő vezetését, és segített fenntartani a zavartalan rendet.

Lee elnök elmagyarázta a folyamatos növekedés jelentését és hátterét, mondván: „Nagyon szerény kezdet volt.  Sokan azonban eljöttek mára, mert Isten angyalokat küldött a mennyből, ahogy a Biblia is írja.”.

Így folytatta: „Jézus is feladta egész testét, és teljesítette Isten akaratát.  Ma tehát nem szabad vakon hinnünk, hanem ismernünk kell Istent és a kívánságainkat, és teljesítenünk kell az Ő akaratát.”  Hozzátette: „Követnünk kell Isten akaratát, és ki kell mennünk felebarátainkhoz.  „Együtt kell szeretnünk” – hangsúlyozta.

Végül ezt mondta: „Azoknak az embereknek a száma, akik tanulnak a Jelenések könyvéről, amely Isten szándéka, leírva a Bibliában, egyre növekszik.  Hálás vagyok” és hozzátette: „Gondoskodjunk arról, hogy több ember üdvözüljön az Ige által.  Dolgozzunk együtt egy jobb világ megteremtéséért.”

Mindeközben Shincheonji Jézus Egyháza folyamatos fejlődést ért el anélkül, hogy megalapítása óta egyetlen negatív növekedési időszak is bekövetkezett volna, a globális keresztény stagnálás légköre ellenére.

A Sion Keresztény Missziós Központ 1990 júniusi, Sadangban, Szöulban történő megalapítása óta folyamatosan nőtt a végzettek száma.

Több mint 30 000 gyülekezeti tag vett részt a Shincheonji Jézus Egyházának 40. évfordulóján 2024. március 14-én.

A 2019-es 110. osztály ballagási ünnepségén 103 764 végzős vett részt, ezzel megnyitva a 100 000 fős ballagók korszakát.  Ezt követően, 2022-ben és 2023-ban 106 186, illetve 108 084 tanuló végezte el a kurzust, ami azt az eredményt érte el, hogy két egymást követő évben több mint 100 000 tanuló végzett.

Ugyanakkor az otthoni és külföldi vallási közösségekkel való harmónián keresztül történő kölcsönös növekedés értékét képviselő szóváltás előmozdításának eredményeként 443 koreai egyházzal és 77 tengerentúli ország 9462 egyházával írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot a szóváltásról.  A szóváltást követően 38 ország 1382 gyülekezete ismerte el az ige kiválóságát azzal, hogy nevét Shincheonji Jézus Egyházára cserélte.

Shincheonji Jézus Egyházának egyik tisztviselője ezt mondta: „Mivel a biztonságra és a rendre hangsúlyt fektetve készítettük elő az eseményt, úgy érezzük, hogy a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása jutalmul szolgál.” (x)