Önkéntesek ezrei egyesültek egy globális béke eseményen

Világ

Reptéri idegenvezetőkből, sofőrökből, tolmácsokból, médiából és telepítésből álló önkéntes csapatok a biztonságos és sikeres nemzetközi eseménynek szentelik magukat.

Szeptember 18. és 20. között Dél-Koreában nagyszabású béke eseményt tartottak, amely stabilan működött és a résztvevők elégedettek voltak. A “Többdimenziós stratégiák megvalósítása az intézményes béke érdekében” címmel a ‘Mennyei Kultúra, Világbéke, Fény Helyreállítása’ (HWPL) szervezésének jóvoltából, 2000 önkéntes közreműködésével megrendezett világbéke eseményen 121 ország több mint 800 globális vezetője vett részt, akik a világ különböző területeit – többek között a politikát, az oktatást, az ifjúságot, a nőket, a médiát és a vallást – képviselték a világ minden tájáról.

E nagyszerű esemény középpontjában a repülőtér elkötelezett csapata állt, amely fáradhatatlanul dolgozott a résztvevők zökkenőmentes érkezésének és távozásának biztosításán. Feladataik kiterjedtek a vízumkiadástól a jegykiadásig, a résztvevők biztonságának garantálásáig, és még az előre nem látható járatkimaradásokat is kezelték. A biztonság és a rend iránti rendíthetetlen elkötelezettségüknek köszönhetően minden követ megmozgattak, hogy mindenki számára zökkenőmentes repülőtéri élményt biztosítsanak.

A HWPL Konvoj Csapat képzett sofőrjei, mint önkéntesek egy másik csoportja, aprólékos járműellenőrzést végeztek, hogy a résztvevőket kényelmesen és biztonságosan szállítsák. Professzionalizmusuk és elkötelezettségük maradandó benyomást tett a látogatókra. Az önkéntes sofőrök által az esemény során megtett teljes távolság megközelítőleg 800 000 km volt, ami a Föld kerületének 20-szorosát jelenti.

Az önkéntes tolmácsok szintén fontos szerepet játszottak a csúcstalálkozó ülésein a kommunikáció megkönnyítésében. A kommunikáció összekapcsolása iránti elkötelezettségük biztosította, hogy minden érintett számára tartalmas élményt nyújtson. “A több mint 30 ülésen részt vevő 800 vendég tolmácsolást igényelt. És minden anyagot több mint 20 nyelvre kell lefordítani. Nemcsak a magánszervezetek, hanem a legtöbb nemzeti fórum sem működik ilyen nagy léptékben. A mi HWPL tolmács- és fordítói önkénteseink végzik ezt az egész folyamatot” – mondta egy önkéntes tolmács.

A 208 önkéntesből álló médiacsapat azon dolgozott, hogy megörökítse és közvetítse a csúcstalálkozó lényegét a globális közönség számára. “Hiszem, hogy a videóink hatékony eszközként szolgálnak a béke kultúrájának terjesztésében, a világ minden táján különböző nyelveken elérhetővé téve ezt az eseményt az emberek számára” – mondta egy önkéntes.

A telepítő csapat volt felelős a rendezvény sikeréhez szükséges kritikus infrastruktúráért. Ők végezték az elektromos beállításokat, a színpadi installációkat és a karbantartást a rendezvény teljes ideje alatt, biztosítva a résztvevők számára a zökkenőmentes élményt.

“Mindezek az önkéntesek, akiket a béke iránti szenvedélyük vezérel, fáradhatatlanul dolgoznak a békecsúcs támogatásán, és rendíthetetlen elkötelezettségük valóban figyelemre méltó. Mi, a HWPL szervezete, szeretnénk értékelni az elkötelezettségüket, és reméljük, hogy a kormány támogatni fogja ezt a békemozgalmat” – mondta a HWPL egyik tisztviselője.

A HWPL egy dél-koreai székhelyű, az UN Gazdasági és Szociális Bizottság (ECOSOC) és az UN Globális Kommunikációs Főosztály (DGC) kötelékébe tartozó nemzetközi békéért tevékenykedő civil szervezet, amely 2013-as megalakulása óta globális békemozgalmakat folytat a világbékéért és a háborúk beszüntetéséért. Dél-Korea a közelmúltban szenvedett a 2023-as Cserkész Világdzsemboritól globális résztvevőkkel, rossz irányítással és a kormány bocsánatkérésével. (x)