Joe Biden amerikai elnök

Joe Biden Svédország NATO-tagsága mellett állt ki

Világ

Joe Biden amerikai elnök megerősítette az Egyesült Államok erős támogatását Svédország NATO-tagsága mellett, amikor a Fehér Házban fogadta Ulf Kristensson svéd miniszterelnököt szerdán.

A kétoldalú tárgyalást megelőzően az amerikai elnök kijelentette, hogy Svédország erősebbé fogja tenni a NATO-t, és ugyanazokat az értékeket vallja, mint az észak-atlanti szövetség tagállamai. Hozzátette, hogy felkészültek a védelmi szövetség jövő heti csúcstalálkozójára.

Joe Biden szerint a két ország majdnem mindenben egyetért a demokratikus értékek védelmét illetően, ideértve az Ukrajnának nyújtott biztonsági és humanitárius támogatást. A kétoldalú, amerikai-svéd kapcsolatokkal kapcsolatban kiemelte a klímaváltozás elleni fellépést, a szabad indiai- és csendes-óceáni térség melletti közös kiállást, valamint a két ország vállalatainak együttműködését a feltörekvő technológiákat illetően, beleértve az 5G és 6G hálózatok biztonságát is.Ulf Kristensson köszönetet mondott a svéd NATO-tagsághoz nyújtott erős amerikai támogatásért.