Narine Isajanyan kiállítása Los Angelesben

Örmény festőművésznek nyílt kiállítása Los Angelesben

Világ

Narine Isajanyan 1998 óta él az Egyesült Államokban, de munkáit világszerte ismerik, Bejrútban, Horvátországban, Belgiumban, Oroszországban és Abu Dhabiban is kiállították már munkáit. Mostani önálló kiállítása Los Angeles örmények lakta városrészében, Glendale-ben, az elegáns Glenmark Hotelben nyílt meg pénteken este. Los Angeles multikulturális közegében az örmény közösség jelentős – a statisztikák szerint 215 ezer főre tehető. Összehasonlításként, a magyar közösség lélekszáma körülbelül 16 ezer fős az amerikai nagyvárosban. Az örmények közismerten nagyon összetartó népcsoportnak számítanak, ezért behatárolhatóak azok a városrészek is Los Angelesben, amelyben az örmény közösségek élnek.

Korábban hagyományosan a Hollywood-hoz csatlakozó, Little Armenia volt az örmény kisebbség lakóhelye, később inkább Burbank és Glendale városrészbe települtek át a családok. A nagyszámú közösség miatt Los Angelesben számottevő az örmény kulturális intézmények és események száma is. A Jerevánban végzett festőművész, Narine Isajanyan, több mint húsz éve tagja a Los Angeles-i örmény művésztársadalomnak, és most újabb nagyszabású kiállítással jelentkezett.

Saját bevallása szerint művészi nyelvére legnagyobb hatással az impresszionizmus, azon belül is francia impresszionizmus nagy alakja, Monet képi világa hatott leginkább. A képzőművészeti és színházi diplomával rendelkező művész korábban ezt nyilatkozta művészi hitvallásáról: “Amikor festek, akkor úgy érzem, repülök és táncolok, zenét hallok a lelkemben.”

– Vida Virág –