Cívis tévé

Vélemény

Van Debrecennek egy önkormányzati fenntartású, gyakorlatilag minden itt lakó által pénzelt tévéje. Ez a tévé olyan, amilyennek a városháza elvárárja. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve: lehetne a mottójuk.

Rendőrségi hír a híradóban max baleset formájában van jelen. Gyakorlatilag nincs rendőrségi műsor. Mintha itt nem lenne semmi bűn, de. Sajnos van. De erről minek beszélni. Csukjuk be a szemünket és csak a Loki…. Vagy inkább csak a lopi?

Szánalmas, hogy ez a tévé még a Piac utcán kolduló álkoldusoknak sem mer a nyomába eredeni. Más tényfeltáró anyagot meg minek várni. Úgy vannak vele, hogy el vannak az ittlakók az ő egyoldalú híradásukkal. Ma jelenleg nincs konkurenciája a DTV-nek. Az Alföld TV híradója nem a városról szól. Néha az RTL lehoz ezt, azt. Így ők azt hallgatnak el, amit éppen akarnak. Ez a korlátozott nyilvánosság, amikor még a fekália is rózsaszín. Kb. szánalmas.hu

A távmásolómat sem érdekelné, ha ezt saját pénzből és piaci alapon csinálnák. De nem, ők az itt élők pénzét élik fel, mert a város vezető pártja erre ad nekik utasítást és adott esetben túl is lihegik a kívánságokat.

Milyen városi hiradó az, ahol parlamenti képviselők napi szinten bájolognak? Egyet leszámítva, aki a sitten lévő táskás embere miatt hallgat, mint az a bizonyos a gazban…

Milyen városi tévé az, ahol csak az állampárt korifeusai nyomulhatnak az álellenzéki barátaikkal együtt?

Milyen tévé az, ahol a Loki brand híre többet érdemel, mint egy városi cég gondja?

Az ilyen tévé egy rakás trágya. Köszönjük Gyuszi! Tudod kit nézz hülynek.

N.Nagy Sándor