Digitális rádiózás

Aktuális témát pendített meg Szabó László Zsolt a Magyar Hang munkatársa. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ugyanis semmit sem tesz a digitális rádiózás elterjesztéséért. Egyszerű oka van ennek. A jelenlegi kormány nem érdekelt abban, hogy szabad frekvenciák legyenek elérhetők még több rádió számára az éterben. A jelenlegiek túlnyomó többségét a kormány és a NER […]

Tömeg

Már észre sem vesszük, ha valaki kedvesen szól hozzánk? Vélemény

A tavasz beköszöntével megváltozik a természet, minden világosabb, fényesebb és szebb lesz. Mi, emberek is elengedjük azt, ami már nem szolgál minket, és teret adunk az új dolgoknak. Ezt nevezzük természetes folyamatoknak. A kérdés az, hogyan éljük meg a változásokat.

Sajtó és szabadság

Ma 2023 március 15-én ismét feltehetjük a kérdést, hogy van-e Magyarországon sajtószabadság. Szabad-e a sajtó ott, ahol közintézmények kérdésekre nem válaszolnak, hanem csak hallgatnak? Szabad-e a sajtó ott, ahol kormánypárti politikusok arra válaszolnak, amire akarnak? Szabad-e a sajtó ott, ahol az állami intézményeket elfoglaló párt propagandamédiává silányítja le a tévét, a rádiót és a hírügynökséget?

Vlagyimir Putyin

Fogatlan medve

Immár egy éve tart Putyin “különleges katonai művelete” Ukrajnában. Valószínűleg már ezerszer megbánta és sajnálja, de ezt nyilvánosan nem mondhatja. Moszkva nem az a hely, ahol a katonai vereségeket be szokták ismerni. Hazudnak éjjel-nappal, hazudnak minden hullámhosszon… Az orosz társadalom pedig tűri, mert évszázadok óta hozzá vannak szokva a cár atyuskához, a párt főtitkárhoz, a […]

Új ösztöndíjrendszer a Debreceni Egyetemen

Ösztöndíj a saját nevelésnek – vélemény

Tegnap harangozta be a Debreceni Egyetem vezetése, hogy ösztöndíjprogramot indítanak az intézmény professzorainak és PhD-hallgatóinak. Elsőre jól hangzik, viszont ez nem más, mint egyrészt elismerése annak, hogy az Egyetem nem biztosít versenyképes bért, hogy megtartsa az itt végző doktoranduszokat, és talán a profok is elgondolkodnak a váltáson.