Lecsapott a vihar Debrecenre

Uncategorized

Felhőszakadás csapott le a hajdúsági megyeszékhelyre szerda délután: a legnagyobb károkat a nagy mennyiségű csapadék és jég okozta – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy szinte hömpölygött a víz Debrecen egyes területein szerda délután. A belváros egyes területein, a város északi és keleti részén a víz a gépkocsik küszöbéig ért.

Kelemen-Madai Petra elmondta: a debreceni, hajdúböszörményi és nyíradonyi tűzoltók mintegy 25 helyszínen dolgoznak a megyeszékhelyen.
Főként lépcsőházakból és családi házak pincéjéből szivattyúzzák a vizet – tette hozzá.
Több mint fél órára a 2-es villamos közlekedését is leállították a magas vízállás miatt – tájékoztatta a helyi közlekedési cég az MTI-t.

A gyalogosok a Libakertben és az Újkert egyes részein lábszárközépig érő vízben gázoltak, a kerékpárral közlekedőknek pedig tengelyig érő vízzel kellett megküzdeniük.
A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadékot lassan nyelték el a lefolyók, a tűzoltók jelenleg is több helyen szivattyúzzák a vizet az elöntött pincékből, alagsori helyiségekből.