Debreceni rádió is a támogatottak között

Uncategorized

Tizenhat televízió és nyolc rádió műszaki fejlesztését támogatta az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, a nyertesek közel 65 millió forintot költhetnek el.Az NMHH keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nyolc rádió 12,6 millió, tizenhat televízió pedig 52,3 millió forint támogatásban részesült. A támogatási összeget a nyertesek médiaszolgáltatásuk technikai megújítására használhatnak fel, egyebek közt stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai környezet kialakítására, valamint műsorjel-átviteli, számítástechnikai és áramszünetmentes működést biztosító eszközök és berendezések megvásárlására.

A televíziók közül a budapesti City TV, a “hatoscsatorna”, a Hegyvidék és a Promontor tévé, a bajai, a balmazújvárosi, a bólyi, a csurgói, a kisteleki, a mezőtúri, a szentgáli, a szekszárdi, a tatai, a tatabányai televízió, a komlói Baranya Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió kapott támogatást.

A rádiók közül az Inforádió, a budapesti és a debreceni Katolikus Rádió, a siófoki Balaton Rádió, a gyomaendrődi Radio Sun, a törökszentmiklósi és a szarvasi rádió, valamint a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium által működtetett Táska Rádió nyert a pályázaton.

Az NMHH Médiatanácsa 2011 óta a műszaki fejlesztést célzó kiírásokon eddig 159 pályázatot nyilvánított nyertesnek, amelyek révén a közösségi médiaszolgáltatók összesen több mint 437 millió forintot fordíthattak technikai berendezéseik modernizálására.