Karneváléji gálaműsorral bővül a debreceni virágkarnevál programsorozata

Uncategorized

Új produkcióval bővül augusztus 20-án a debreceni virágkarnevál programsorozata: Sztárok és szirmok címmel rendeznek karneváléji gálaműsort 1450 fellépővel az új Nagyerdei Stadionban – jelentette be a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Bódor Edit hozzátette: a virágkocsik esti felvonulásával egybekötött sztárgálára húszezer érdeklődőt várnak. Szabó Dávid, a Budapesti Operettszínház művésze, a gála egyik fellépője nagy kihívásnak nevezte a debreceni eseményt. Mint kiemelte, lépett már színpadra nagyszabású szabadtéri előadáson, például a Szegedi Szabadtéri Játékokon, de húszezer néző előtt most fog először fellépni.

A gálán bemutatkoznak a karneválra érkező hazai és külföldi művészeti csoportok, valamint – Szabó Dávid mellett – az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal döntőjébe is bejutott Bogi, a több tehetségkutatóban is feltűnt Szabó Ádám harmonikás-énekes és a debreceni Csokonai Színháztól a Nemzeti Színházhoz szerződött Bakos Kis Gábor színművész, aki az István, a király című rockoperából énekel részleteket, mégpedig lóháton.

A karneváléji gála Made in Hungária címmel retróbulival zárul, amelyen Fenyő Miklós és Dolly lép fel a Nagyerdei Stadionban augusztus 20-án. Bódor Edit kitért arra is, hogy a délelőtti programok változatlanok lesznek, vagyis a karneváli felvonulás a nagyállomástól indul reggel, és a Nagytemplom érintésével érkezik meg a menet a Nagyerdei Stadion melletti rendezvénytérre, ahol a közönség közelről is megtekintheti a virágkocsikat.

Közben a rendezvénytéren és a közeli szabadtéri színpadon folyamatosan mutatják majd be produkcióikat a fesztiválra érkező művészeti csoportok – tette hozzá. A 45. debreceni virágkarnevál tűzijátékkal és hajnalig tartó utcabállal ér véget az egyetem központi épülete előtt téren – mondta Bódor Edit.