debrecen

Még 39 millió a közvilágítás korszerűsítésére

Uncategorized

A Debreceni Polgármesteri Hivatal közleménye szerint közvilágítás korszerűsítésre a Kertségi Fejlesztési Program keretében idén eddig 42.495.000 forintot fordított Debrecen Önkormányzata. Hol várható még idén, és hol fejeződtek már be a munkálatok?

Az év hátralévő részében az önkormányzat a város további 9 területén, mintegy 39 millió forint értékben tervezi a közvilágítási hálózat állapotfelmérését és fejlesztését. Ezáltal a Tócópatak melletti kerékpárúton (Vezér utca és Akadémia utca között), az Akadémia utcán, Szüret utcán, az Alkotmány utca és Csengő utca parkolójában, a Hámfa és Lóskúti utcákon, a Besztercei utca – Kékszilva utcákon, Bánkon a Melinda utcán és a Bükk utcából nyíló dűlőn, valamint a józsai kerékpárút további külterületi szakaszán kezdődnek el a munkák, melyek előre láthatóan szeptember végén befejeződnek.

Ahol már befejezték

Júliusban fejeződtek be a fejlesztések a Tündérrózsa, a Füzike, a Levendula és a Zúzmara utcákban. A beruházások során az érintett utcaszakaszok tartószerkezeteire összesen 19 új – energiatakarékos izzókkal ellátott – lámpatest lett felszerelve. A Zúzmara utcában azonban még néhány hetet várni kell a teljes üzembe helyezésig. Az érintett útszakaszok fejlesztése 6.300.000 forint volt.

Ezen kívül Debrecen további 13 szakaszán zajlott közvilágítás korszerűsítés. A Nagyerdei körúton és az Ady Endre úton (Stadionhoz kapcsolódó fejlesztés keretében), a Kismarja utcában, a Harstein kerti dűlőn, a józsai kerékpárút külterületi szakaszán, a Trombitás utca egyik járdaszakaszán, a Mata János, a Begónia és a Fészek utcában, Dombos tanyán a Méheskert és Gáspárkert utcákban, valamint a Salakos utcában végezték el a munkálatokat.