DVSC-Mezőkövesd 0-1

Megtréfálta a Lokit a sereghajtó: DVSC-Mezőkövesd 0-1

Sport

A Mezőkövesd megszakítva több mint három hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát 1-0-ra nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján, sikerével pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicnak.

OTP Bank Liga, 23. forduló.

DVSC-Mezőkövesd 0-1 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 3664 néző. Vezette: Csonka B.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran (Manrique, 64.) – Vajda (Tuboly, 74.), Szuhodovszki, Loncar (Domingues, 57.), Bódi (Dzsudzsák, 64.) – Batai (Bárány, 64.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kojnok, Lukic, Brtan, Pillár, Vajda (Szivacski, 71.) – Cseke (Karnitski, 79.), Cseri (Bőle, 60.), Szolgai (Szilágyi, 60.) – Molnár G. (Hedlund, 71.), Drazic. Vezetőedző: Milan Milanovic.

Gól: Bőle (64.).

Sárga lap: Lukic (12.).

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzet nem igazán adódott egyik kapu előtt sem. A vendégek nem adták fel a támadás lehetőségét, de a kulcspasszok rendre rosszul sikerültek. A játékrész derekától aztán egyre inkább átvette az irányítást a Debrecen, amely összesen kilenc szögletet végzett el az első félidőben, de sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült feltörnie a kövesdi védelmet. A első 45 perc legnagyobb helyzete aztán a vendégeké volt: a 43. percben Cseri középre fejelte a labdát, de Drazic két méterről fölé fejelte azt.

A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó. Ezt követően megélénkült a mérkőzés, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek.