Kikapott a Loki az MTK-tól, távolodik a dobogó

Sport

2-1 arányú vereséget szenvedett a DVSC labdarúgócsapata az MTK otthonában szombaton, így nem sikerült közelebb férkőznie az NB I-es tabella dobogójához.

OTP Bank Liga, 16. forduló.

MTK-DVSC 2-1 (1-0).

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző. Vezette: Bognár T.

MTK: Demjén – Varju, Kádár, Kocsis – Kata (Horváth, 74.), Végh, Thiam, Antonov – Bognár (Kosznovszky, 93.) – Ennin (Stieber, 74.), Németh K. (Spalek, 74.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Loncar (Tuboly, 62.). Manrique – Szécsi (Joao Oliviera, 82.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 88.) – Bárány (Majdevac, 82.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Thiam (33.), Stieber (83.), illetve Szécsi (50.).

Sárga lap: Lagator (57.), Manrique (76.).

A Loki sokkal jobban kezdte a mérkőzést, egyértelműen irányította a játékot, ráadásul fölénye nem is volt meddő, mert futballistáinak többször sikerült helyzetbe kerülniük. A hajdúságiak játékából kizárólag a gól hiányzott, Demjén eszén viszont nem tudtak túljárni. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, ugyanis az MTK egyetlen olyan támadásából, amikor eljutott az ellenfél kapujáig, szerencsés körülmények között megszerezte a vezetést: Thian lövése irányt változtatott egy debreceni védőn, a labda így vágódott a debreceni kapuba. A gól valamelyest megtörte a vendégek lendületét, akik így is jóval többet birtokolták a labdát, azonban a szünetig újabb lehetőségük már nem volt.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Debrecen támadott, az MTK kizárólag a védekezésre összpontosított, viszont a Loki ezúttal az első helyzetét kihasználva egyenlített. Meglepő módon a fővárosiaknak tett jót a bekapott gól, ezt követően ugyanis sokkal bátrabban lendültek támadásba a labdaszerzéseket követően, még helyzetük is akadt. A DVSC mezőnyfölényben futballozott a hátralévő időben, de a hazaiak kontrái ígéretesebbek voltak, a hajrában egy ilyen akció végén a csereként beállt Stieber rendkívül okos és pontos csavarással eldöntötte a három pont sorsát az MTK javára.

A tabella: