Foci

Nem fejezik be a félbeszakadt belga-svéd találkozót

Sport

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntése értelmében a szünetben, 1-1-es állásnál félbeszakadt belga-svéd Európa-bajnoki selejtezőt nem folytatják, hanem ez lesz a találkozó végeredménye.

Az UEFA közölte, a kontinenstornára már kijutott belga, valamint az egyenes ági kijutásról biztosan lemaradt svéd csapat is egy-egy pontot kap így. A brüsszeli találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak.

Az UEFA végrehajtó bizottsága arról is határozott, hogy az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt visszavonásig nem rendeznek nemzetközi találkozókat Izraelben. Az érintett klubcsapatok – a Makkabi Haifa és a Makkabi Tel-Aviv – semleges helyszínen fogadják majd ellenfeleiket az Európa-ligában, illetve a Konferencia-ligában. Arról is döntés született, hogy jövő csütörtökről a Villarreal-Makkabi Haifa mérkőzést december 6-ra, míg a Makkabi Tel-Aviv – Zorja Luhanszk összecsapást november 25-re halasztják.