Győr-DVSC kézilabda Hámori Konszuéla

Női kézilabda BL: súlyos debreceni vereség Győrben

Sport

A Győr hazai pályán 35-23-ra legyőzte szombaton a Debrecent a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.


Eredmény, női BL, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 35-23 (14-10)

lövések/gólok: 47/35, illetve 43/23
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Mindkét együttes győzelemmel kezdte a sorozat 31. kiírását: a legutóbb bronzérmes Győr 24-23-ra nyert a francia Brest Bretagne otthonában, a BL-be 13 év után visszatért Debrecen vendéglátóként 32-29-re kerekedett a svéd IK Sävehof fölé. A hajdúságiak a bajnokságban százszázalékosak három fordulót követően, a pontvadászatban a Győr két siker mellett már elszenvedett egy meglepő vereséget Mosonmagyaróváron.

A legrangosabb európai kupasorozat főtábláján harmadszor szereplő DVSC és az ötszörös BL-győztes Győr először találkozott európai kupaporondon. Az első gólt a debreceni Kácsor Gréta szerezte, mindkét fél stabilan és hatékonyan védekezett, támadásban azonban voltak hibák a kapuk előtt, így negyedóra játék után 6-4-es hazai előnyt mutatott a kivetítő. Négygólos különbséget (10-6) először 22 perc elteltével tudott kialakítani a Győr, hat perc volt hátra a szünetig, amikor 11-8-nál a debreceniek trénere, Szilágyi Zoltán időt kért. A játékmegszakítás ellenére nem tudtak közelebb zárkózni a cívisvárosiak. A győri Ana Gros combját fájlalva lent maradt gólját követően a szünet előtt, csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

A fordulást követően a Győr akarata érvényesült, alig több mint négy perc alatt egy 5-1-es sorozatot produkált, ezt a debreceni időkérés sem tudta megakasztani. A befejezéseknél a korábbiaknál többet hibázott a Debrecen, a hatékonyságban javuló Győr pedig tíz találattal el tudott lépni, a hajrában pedig még növelni is tudta előnyét a dán Ulrik Kirkely együttese.

A legeredményesebb a győri Emilie Hovden lett hat találattal, Kari Brattset ötször volt eredményes, a vendégeknél Jovana Jovovic és Csernyánszki Liliána egyaránt négy gólt szerzett.

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán:
Először is gratulálni szeretnék a Győrnek. Végig ők domináltak a mérkőzésen, de ezzel együtt az első félidőben még jól tartottuk magunkat. A második játékrészben fordult a kocka. Kihagytuk a helyzeteinket, azokból pedig könnyű gólokat kaptunk és eljutottunk odáig, hogy a Győr örömjátékot játszhatott. Próbáltunk változtatni, a 7 a 6 elleni játék még úgy, ahogy működött is, de a védekezésünk teljesen szétesett, főleg a beállókkal nem tudtunk mit kezdeni. A hazai csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Ulrik Kirkely:
A Debrecen egy kiváló, jól szervezett csapat. Nagyon alacsony, gyors játékosaik vannak, akik egy az egyben veszélyesek.  Tudtuk, hogy mind a védekezésünk keménységét illetően, mind tempóban magasabb szinten kell játszanunk, mint az előző meccseken. Igazából csak a második félidő közepétől tudtunk kicsit kiengedni a biztos előnyünk tudatában, onnan valóban örömjátékot játszhattunk. Ezzel együtt nagyon örülök annak, hogy itt van a Debrecen, megérdemelte a lehetőséget, hogy itt lehessen. Bízom benne, hogy a magyar csapatok együtt történelmet írhatnak a BL-ben.