Dzsudzsák Balázs DVSC

Váratlan vereségbe szaladt bele a Loki a Nagyerdőn a Zalaegerszeg ellen

Sport

A DVSC 2-1-re kikapott az eddig nyeretlen Zalaegerszegtől az OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 4. forduló:
Debreceni VSC-ZTE FC 1-2 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4800 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Korhut (65.), illetve Skribek (29.), Grezda (86.)
sárga lap: Dzsudzsák (41.), Sós (95.), illetve Milovanovic (31.), Lesjak (39.), Koszta (48.), Serafimov (52.), Kálnoki-Kis (72.), Skribek (78.), Ubochioma (91.)

Debreceni VSC:
Kosicky – Kusnyír, Korhut, Baráth, Ferenczi – Babunski (Soltész, a szünetben), Dzsudzsák, Varga J., Bévárdi (Pintér, a szünetben) – Szécsi (Ugrai, 82.), Tischler (Sós, a szünetben)

ZTE FC:
Demjén – Lesjak (Huszti, 75.), Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Koszta (Spoljaric, 79.), Bedi – Milovanovic (Grezda, 69.), Babati (Halilovic, 69.), Skribek (Ubochioma, 79.)

A zalaegeszegi Skribek Alen Martin gólöröme az OTP Bank Liga 4.fordulójában játszott Debreceni VSC – ZTE FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. augusztus 21-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az április óta nyeretlen ZTE, amely szerdán 3-1-es hazai vereséggel fejezte be a vasárnap vihar miatt félbeszakadt mérkőzését a Puskás Akadémia ellen, Babati nagy helyzetével nyitott, és többet veszélyeztetett az első húsz percben. Mezőnyfölénye Skribek 18 méteres bombájával érett góllá. A vezető találat után is lendületben maradtak a vendégek, így a debreceni kapusnak többször is bravúrral kellett hárítania. Az újonc Debrecen a két 16-os között jól tartotta a labdát, de kapura lövés nélkül fejezte be az első félidőt.

A szünetben Huszti Szabolcs vezetőedző három helyen is változtatott a DVSC összeállításán, ami használt is, mivel a korábbi négy fordulóhoz hasonlóan a hátrányba került csapata egyenlíteni tudott, méghozzá Korhut közeli fejesével. Egyre inkább átvették az irányítást a hazaiak, Pintér a keresztlécet találta el. Ezután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a “slusszpoén” pedig a zalaiaké lett, egy szépen kijátszott akció végén Grezda közelről a bal felső sarokba lőtt. A hajrában a Debrecen több gólt is szerezhetett volna, de az eredmény már nem változott.

A DVSC először kapott ki a szezonban, míg a ZTE első győzelmét aratta.

Mesterszemmel – dvsc.hu

Toldi Gábor: A legnagyobb tanulság, hogy nem szabad egy félidő előnyt adni az ellenfélnek. Rosszul kezdtük a meccset, nem volt meg a kellő agresszivitás, a kellő futómennyiség. A második játékrészre másképp jöttünk ki, sikerült egyenlíteni, esélyünk volt a győzelemre is, ám a szünet előtti teljesítményünk miatt nem érdemeltünk pontot. Nem lehet úgy kezdeni egy mérkőzést, ahogy most mi tettük.

Waltner Róbert: Debrecenben mindig nehéz játszani. Jó meccset láthattak a szurkolók, úgy gondolom, megérdemelten győztünk. Annak nagyon örülök, hogy a bekapott gól után nem zuhantunk össze, hanem győzelemre játszottunk.