Bocskai emlékverseny – Felemásan zárták a magyar bokszolók az első napot

Sport

Felemásan zárult a magyar ökölvívók számára a debreceni Bocskai István nemzetközi emlékverseny szerdai nyitónapja, melyen több országos bajnok is búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy színvonalas meccseket láthattak a nézők, a hazai sportolók is jó teljesítményt nyújtottak, s többen közülük némileg vitatható pontozással kaptak ki. Ilyen volt Ungvári István, a 49 kilogramm magyar bajnoka, illetve a 81 kilogrammban ob-győztes Hámori Ádám is.

Minden szempontból jól sikerült ugyanakkor a bemutatkozás többek között Harcsa Norbertnek (81 kg), Gálos Viktornak (56 kg), Könnyű Richárdnak (60 kg), Vadász Andrásnak (64 kg) és Szőrös Márknak (56 kg), így ők készülhetnek a folytatásra.
A világ egyik legrangosabb amatőr bokszviadalán ezúttal 20 ország 141 versenyzője vesz részt, ám nincs köztük a jelenlegi két legjobbnak számító magyar öklöző, Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs. Előbbi a decemberi ob-n elszenvedett kiütéses veresége, míg utóbbi kézműtétje miatt nem léphet ringbe Debrecenben.