Kikapott Nagy Tímea

Sport

Magyar idő szerint háromnegyed egykor lépett ringbe Nagy Tímea, a DVSC középsúlyú bokszolója Dél-Koreában az elit világbajnokságon a kanadai Ariane Fortin-Brochu ellen. A tét a legjobb négy közé jutás és érem a tét, ugyanis a négy közé kerülés már minimum bronzot ér.

Nagy Tímea csütörtökön a 75 kilósok nyolcaddöntőjében simán verte a kazah Anasztaszija Rilinát, most egy nehezebb meccs várt rá.

Salánki László edző tanítványának minden erejét és tudását be kellett vetnie az igen erős kanadai lánnyal szemben. A két bokszoló kemény csatát vívott, a kanadai Fortin-Brochu folyamatosan támadott, közben azonban gyakran szabadon hagyta a fejét, amit Nagy Tímea rendre kis is használt, s be-bevitt egy-egy ütést. A bírók azonban értékelték a kanadai agresszivitását, őt látták jobbnak. Később már a debreceni bokszoló is többet kezdeményezett, tiszta találatok azonban mindkét oldalon voltak.

Nagy Tímea végül elveszítette a meccset, mindhárom bíró miden menetet a kanadai lánynak adott. A DVSC bokszolójának így véget ért a világbajnokság.

dehir.hu