Kondásnak Elemér DVSC

Kondásnak Elemér elárulta: rosszulesik neki a kritika

Sport

Van probléma a csapatnál – ismerte el Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője a Debrecen Televízió Csak a Loki! című műsorában a Pécs ellen elveszített bajnoki és a Békéscsaba ellen elbukott Ligakupa-meccs után. Rögtön hozzátette azonban, hogy már tudják, mi ennek az okozója, s már el is kezdték a probléma orvoslását, ez azonban nem egy-két napig tart.

A vezetőedző kifejtette, hogy az erre felkért szakemberek rendszeresen mérik a Loki játékosainak képességeit, állapotát.

„Most is volt egy ilyen átfogó felmérés, ahol kiderült, hogy edzésélettani szempontból nagyon jó állapotban van a csapat, tehát a probléma inkább mentális eredetű. Kognitív képességekben keletkeztek problémák, amiket főleg a stressz, a belső feszültség és a szorongás jellemez. Ezeket kell orvosolnunk”

– magyarázta a DVSC mestere. Kondás Elemér hozzátette, azt látják, hogy a játékosok döntéshozatalában vannak gondok, ami rendszeresen rányomja a képét a meccs alakulására. Edzésen még minden rendben van, a mérkőzéseken, stresszesebb helyzetben azonban semmi nem jön össze.

„Ez persze nem olyan, hogy bemegyünk a szervizbe, állítunk az autó karburátorán, s máris működik. Itt emberekről van szó, de természetesen azon vagyunk, hogy minél hamarabb eredményeket érjünk el. A szurkolók itt tudnak segíteni. Ilyen állapotban azonban a kritika nem biztos, hogy használ, a biztatás sokkal inkább”

– hallhattuk a vezetőedzőt.

Kondás Elemér elmondta, a játékosokat és a stábot értelemszerűen megviselte, hogy sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában nem tudtak eljutni a csoportkörig.

„Mindenkinek, aki a DVSC-nél dolgozik, ez egy óriási kudarc volt. Az elismerések elmaradtak, csak a kritikát kapta a csapat. Ezek vezettek oda, hogy most a társaság mentális állapota meggyengült. A megoldás már megvan, a megoldási terv is, nyilván erről nem fogok beszélni, mert ez a magánügyünk

” – nyilatkozta.

Ebben a folyamatban sokat segíthetnek a sikerélmények, erre már vasárnap lehet alkalom; a Loki 18 órától a Nagyerdei Stadionban a Kecskemétet látja vendégül. Kondás Elemér azt mondja, több sérültjük felépült, és nyerni akarnak. A Loki mestere arra is magyarázatot adott a műsorban, miért játszatta gyakorlatilag az A-csapatot Ligakupa meccsen. Emellett szó esett arról is, hogy korábbi szándékaik ellenére miért nem igazoltak több játékost. A teljes beszélgetést itt nézhetik meg.