Elraboltak, majd napokig sanyargattak egy férfit Szabolcsban

Rendőrség

A hajdú-bihari rendőrök két ukrán állampolgárt továbbra is köröznek az üggyel kapcsolatban, egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei apával és két gyerekével szemben pedig befejezték a nyomozást.

A sértett személyesen tett feljelentést a rendőrségen tavaly nyáron, a sérülései és többnapos sanyargatása szemmel látható volt. Fogva tartásáról, bántalmazásáról számolt be, és azonnal megnevezett két ukrán férfit mint elkövetőket. Shvets Serhiy és társa, Foros Volodymyl egy debreceni parkolóban tuszkolták be az autójukba, majd elvitték egy háromfős családhoz, amelynél négy napig tartották fogva.

A rendőrök azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, aprólékos nyomozati munkával járták körbe a sértett által elmondottakat, amik rendre beigazolódtak. Hamar rájöttek, hogy a két ukrán férfi már elhagyta Magyarországot, majd azt is kiderítették, hogy hol és kik tartották fogva a sértettet. A szálak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe vezettek. Az ukránok haragosukat egy 48 éves magyar ismerősükhöz vitték, aki 22 éves fiával és 26 éves lányával élt a családi házukban egy szabolcsi településen. A külföldiek kérésére a család bezárta a garázsba a sértettet, egy koszos kanapéra fektették, láncra kötötték, az ukránokkal közösen többször bántalmazták, és folyamatosan családja megölésével fenyegették.

Tették mindezt azért, mert a sértett korábban üzleti kapcsolatban állt a két külföldivel, akik állítólagos tartozása visszafizetésének akartak így érvényt szerezni. Négy nap sanyargatás után a sértett ígéretet tett arra, hogy megszerzi a pénzt, ezért szabadon engedték. Első útja egy rendőrkapitányságra vezetett, ahol beszámolt a történtekről.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói elfogatóparancsot adtak ki a két ukrán férfi ellen. Az apát, a lányát és a fiát gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat. Emberrablás bűntett miatt kell felelniük, a rendőrök elvégezték az eljárási cselekményeket, az iratokat megküldték az ügyészségnek.