rendőrség

Őrizetbe vettek két szolnoki dílert, egyikőjük kiskorúaknak is értékesített új pszichoaktív anyagot

Rendőrség

Őrizetbe vett a rendőrség két szolnoki dílert, aki több száz adag új pszichoaktív anyagot értékesített, egyikőjük nem csak felnőtteknek, hanem kiskorúaknak is – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint egy 46 éves helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023 nyarától Szolnokon adagonként 1000-1500 forintért új pszichoaktív anyagot értékesített 18. életévüket be nem töltött fiataloknak. A kiskorúaknak általában harminc-negyven alkalommal adott el a veszélyes szerből, de volt olyan 18 év alatti, akinek legalább kétszázszor árusított az anyagból – írták.

A rendőrök előállították azt a 39 éves férfit is, akitől a kábító hatású anyagot megvette az idősebb férfi. A díler a megalapozott gyanú szerint rendszeres haszonszerzésre törekedve adta el adagonként 1500-2000 forintért az új pszichoaktív anyagot felnőtteknek. A gyanúsított lakcímén 462,66 gramm új pszichoaktív anyagot, a kiporciózással összefüggésben mérleget és alufóliát, vagyonvisszaszerzési tevékenység keretében 200 ezer 500 forintot, illetve 94 ezer forint értékben zálogjegyeket foglaltak le a rendőrök – olvasható a közleményben.

Az idősebb dílert 18. életévét be nem töltött személynek kínálással, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, míg a 39 éves tettest kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A két férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat – írták.