Bíróság, kalapács

Az ügyészség az anya büntetésének súlyosbítását indítványozza, aki eladata saját lányát

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük súlyosítását indítványozta azoknak a vádlottaknak, akik szexuálisan kihasználtak gyerekeket.

Az ítélet szerint a nő együtt élt a 13 éves lányával és a gyámsága alatt álló 15 éves unokahúgával. A nő több alkalommal kért pénzt az egyik férfi ismerősétől, és szexuális jellegű szolgáltatást is nyújtott neki. A nő 2020 júniusa és októbere között 14 alkalommal beszélte rá a lányát és az unokahúgát, hogy menjenek az ismerőse nyergesújfalui házába, és ott tűrjék el, hogy a férfi velük szexuális cselekményt végezzen. A lányok összesen ezért 235.000 forintot kaptak, amit a nőnek átadtak.

A Tatabányai Törvényszék a nőt emberkereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben 235.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el. A szülői felügyeleti jogát a lánya vonatkozásában megszüntette. A férfit 2 rendbeli gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosítás, míg a nő és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. A férfi és a védője az ítéletet tudomásul vette.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben szigorúbb büntetést kell kiszabni.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.