Zaroló Debrecen

Videó: 16 és 20 éves fiatalok követeltek milliókat egy férfitól, debreceni bevásárlóközpontban csaptak le az ötletgazdára

Rendőrség

A Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tevékenysége során kapott információk alapján indult nyomozás 2022 novemberében a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A gyanú szerint egy 16 éves és egy 20 éves fiatal férfi 2 millió forintot követelt a sértettől. Egy debreceni bevásárlóközpontot jelöltek meg az átadás helyszínének és abban maradtak, hogy 2022. december 1-jén délelőtt találkoznak. A 20 éves férfi, aki egyébként az ötletgazda volt, Budapesten tartózkodott, fiatalkorú társa ment a megbeszélt helyszínre.

Ahogy átvette a pénzzel teli borítékot, „rendőrség” felkiáltásra lett figyelmes, a következő pillanatban pedig már a földön fekve, megbilincselve találta magát. Társát Budapesten fogták el a nyomozók.

A gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket a rendőrök és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek. A Debreceni Járásbíróság 2022. december 4-én a 20 éves gyanúsított bűnügyi felügyeletéről döntött, míg fiatalkorú társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.