Rablás Konyáron

Rablás Konyáron: 4 ezer forintot zsákmányolt egy 80 éves nőtől egy kabai fiatalember

Rendőrség

Egy 80 éves nyugdíjas tett bejelentést a rendőrségre 2023. május 17-én délután arról, hogy egy férfi megtámadta a kertjében és pénzt követelt tőle. A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek és több egység is a férfi keresésébe kezdett. Hamar beazonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 25 éves kabai lakos két napig bujkált, elment Szolnokra, majd visszajött Konyárra. Menet közben még egy helyi férfihoz is betört, tőle élelmiszereket és alkoholt lopott, ezután pedig egyik ismerősénél húzta meg magát. A rendőrök itt fogták el, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi jártas volt a kis településen. Előbb egy helyi kocsmába akart betörni, menet közben azonban kiszúrta a kertjében dolgozó nőt. Letámasztotta a biciklijét a háza előtt, bemászott a kerítésen, megragadta a sértettet, befogta a száját és pénzt követelt tőle. Áldozata csak annyit kért, hogy ne bántsa és ha megkapja a pénzt távozzon a portájáról. Alig 4000 forintot zsákmányolt, majd felpattant a kerékpárjára és elhajtott.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók azt is kiderítették, hogy több betörés és lopás is a férfi nevéhez köthető, ezeket sem tagadta. Rendszeresen lopásokból, besurranásokból szerezte a pénzét.

A Derecskei Rendőrőrs rablás, valamint kétrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek – közölte a rendőrség.