Bíróság, kalapács

Egy szlovák állatorvostól szerzett kábítószert a férfi

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer birtoklása miatt első fokon 5 évre ítélt férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

A férfi 2016 novemberében ismerkedett meg egy szlovák állatorvossal, akit megkért, hogy szerezzen neki ketamint (kábítószert) tartalmazó állatgyógyászati szert. Az állatorvos ennek érdekében felvette a kapcsolatot cseh állatorvos ismerősével, és tőle 10.000 euróért a fenti hatóanyagot tartalmazó készítményt vásárolt. Ezután az orvos a 99 db ampullát Szlovákiában átadta a magyar férfinak, aki azokat a használatában lévő személygépkocsi hangfalaiban elrejtette. A férfi a kábítószert Magyarország területére akarta behozni, azonban 2016. november 15-én a vámhivatal munkatársai a határátkelőhelyen igazoltatták, keresőkutya segítségével a tiltott szert megtalálták. A lefoglalt kábítószer hatóanyaga több, mint húszszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a kábítószert elkobozta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.