Saját otthonában fosztott ki egy idős férfit egy 22 éves fiatalember Hajdúszoboszlón

Rendőrség

Egy hajdúszoboszlói férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. március 8-án 21 óra körül arról, hogy valaki ellopta a pénztárcáját az otthonából. A rendőrség közleménye szerint az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd részletes adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, a látókörükbe került egy helyi fiatal férfi, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A járőröknek egy óra sem kellett és már bilincselték a feltételezett elkövetőt.

A nyomozás adatai szerint a sértett épp tévét nézett, amikor a gyanúsított besurrant a házába és észrevétlenül ellopta a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint személyes iratokkal.

A bűnügyesek gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves férfit, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Nem volt ismeretlen a nyomozók előtt a fiatal, három büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van ellene Hajdúszoboszlón elkövetett lopások miatt.

Kihallgatásán nem tett beismerő vallomást, ez esetben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.