14, 18 és 20 éves fiatalok vertek meg egy 78 éves asszonyt a saját házában Nyíradonyban

Rendőrség

A rendőrségre 2023. január 20-án éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy Nyíradonyban ismeretlenek rátörték az ajtót egy nyugdíjasra. A 78 éves asszonyt megfenyegették, megverték, majd felforgatták a házát.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és mentőt hívtak a sértetthez, aki mint később kiderült, súlyos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében. Az egyenruhások hajtóvadászatot indítottak az elkövetők felkutatása érdekében. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, már másnap reggel négy helyi fiatal került a látókörükbe.

Két 14 éves fiút, valamint egy 18 és egy 20 éves fiatalt állítottak elő a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 5 darab régi mobiltelefont és egy porszívót tulajdonítottak el, körülbelül 30 ezer forint értékben.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.