Padon alvó diákot fosztottak ki

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinek a letartóztatását, akik a gyanú szerint múlt hét elején, egy padon alvó sértettet károsítottak meg.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított 2021. augusztus 30-án, reggel 4 óra körül, Szegeden, a Mars téri buszpályaudvar utasvárójában ült a sértett mellé. A gyanúsítottak kihasználták, hogy az ittas, ülő helyzetben alvó sértett nem észlelte őket, elvették a belső zsebében levő pénztárcáját. Módszerük szerint egyikőjük figyeléssel segítette a társa cselekményét, a másik gyanúsított pedig a sértett zsebébe nyúlt és elvette a pénztárcáját a benne levő 2.500.-Ft-tal, diákbérlettel, valamint vezetői engedéllyel együtt. A gyanúsítottak ezután a helyszínről közösen távoztak, a pénzt egymás között elosztották, míg a többi okmányt eldobták. Cselekményükkel a két férfi a sértettnek mintegy 12.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a két férfi egy hónapra történő letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy mindketten többszörösen büntetett előéletűek, egyikük pedig különös visszaeső.

Kifosztottak egy alvó fiatalt a szegedi buszpályaudvaron