Meghalt

Vádemelés a két halálos áldozattal járó baleset miatt

Rendőrség

A Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a vád szerint 2020 februárjában okozott súlyos, két fiatalember halálával járó balesetet.

A vádirat szerint a huszonéves férfi 2020. február 17-én, délelőtt, egy utassal Csót felől Pápateszér irányába közlekedett személygépkocsijával és a hozzá kapcsolt utánfutóval. A férfi előtt három járműből álló kocsisor haladt, melyet a vádlott előzni kezdett. Két járművet megelőzött, majd a harmadik előzésébe kezdett egy be nem látható, jelzőtáblával is előjelzett bukkanóban. A záróvonalat is átlépte, és a számára előírt maximum 70 km/h helyett 110-120 km/h sebességgel ment. Az előzés után nem tért vissza a forgalmi sávjába, hanem a bal oldali sávban maradt és a bukkanó tetején vette észre a vele szemben szabályosan érkező személygépkocsit, melyben ketten utaztak. Mindkét jármű vészfékezett, azonban az ütközést nem tudták elkerülni. A vétlen autó sofőrje és utasa az ütközésben olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak. Az ütközés után a vétlen gépkocsi kigyulladt.

A balesetben a vádlott által vezetett személygépkocsi utasa is nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróságnak.