Meghalt

Száguldás, halálos következménnyel

Rendőrség

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád szerint a megengedett sebességet jócskán túllépte, amivel halálos eredménnyel járó balesetet okozott.

A vádirat szerint az elkövető 2020 novembernek egyik estéjén legalább 110 km/h sebességgel közlekedett autóval Szada lakott területén, az ott megengedett 50 km/h helyett. A férfi észrevette, hogy jóval előtte a sértett személy, szabálytalanul, kerékpárját hajtva és nem tolva kezdte meg az átkelést a zebrán. Az észlelés ellenére a sebességtúllépés miatt már nem tudott megállni és így elgázolta a kerékpáros sértettet, aki majdnem húsz méterre repült az ütközés helyétől.

A baleset során a sértett olyan élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Amennyiben az autós a megengedett sebességgel közlekedik, akár normál lassító fékezéssel is megállíthatta volna a járművét a kerékpáros előtt.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.