Fürdőből lopott készpénzt

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a 64 éves pécsi férfival szemben, aki a vád szerint az alkalmat kihasználva lopott el jelentősebb készpénzt az egyik fürdő területéről.

A vád szerint a büntetett előéletű vádlott 2021 júliusában egy Kaposvár környéki gyógyfürdőben tartózkodott, amikor felfigyelt a fürdő területén lévő apartmanra. A vádlott délután elhatározta, hogy onnan értékeket visz el, ezért besurrant a nyitott épületbe, majd miután köszönésére senki nem felelt, az egyik szobában kutatni kezdett.

A férfi végül megtalálta a sértett pénztárcáját, melyből 500.000,-Ft készpénzt lopott el, ezután távozott a fürdőből. A vádlott nem tudta, hogy a fürdő területén biztonsági kamera rendszer működik, melynek segítségével a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították. A rendőri intézkedés eredményes volt, mivel a vádlott lakóhelyén tartott kutatás során az ellopott pénz előkerült, így a sértett kára megtérült.

A Kaposvári Járásbíróság a bírósági elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a visszaeső bűnelkövetőnek minősülő férfit, akivel szemben 1 év fogházbüntetést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ügyészség az ítélet ellen a hosszabb tartamú és súlyosabb végrehajtási fokozatú szabadságvesztés miatt jelentett be fellebbezést.