Molesztálás, szexuális erőszak

11 hónapos és 4 éves unokáit bántalmazta egy Kalocsa környéki férfi

Rendőrség

A Kalocsai Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 decemberében egy Kalocsa környéki faluban ittasan bántalmazta a 11 hónapos és 4 éves unokáit, valamint a feleségét és a lányát fenyegette.

A vádirat szerint a férfi 2020. december 2-án, délután az otthonukban volt a feleségével és a 11 hónapos fiú és 2 éves lány unokájával. A kisfiú nyűgös volt, sírása idegesítette a vádlottat, ezért trágár szavakkal kiabált vele és a kislánnyal.

Az ittas férfi a 11 hónapos kisfiút kikapta a felesége kezéből, átvitte a gyerekszobába, ahol a csecsemőt fejen ütötte, amitől a kisfiú feje bepirosodott. Ezután a vádlott a kisfiút mérgében egy erős mozdulattal, 60-70 cm magasságból a kiságyába hasra ejtette és a paplant a gyerek fejére húzta. A kisgyermek feje az esés miatt a kiságy fa elejébe beütődött. A vádlott cselekményét a 2 éves unoka is látta, aki szintén sírni kezdett.

Időközben hazaért a férfi lánya a két nagyobb unokával, egy 7 éves fiúval és 4 éves lánnyal. A vádlott a lányával is kiabált és a 4 éves unokáját leszorította az ágyra, majd ököllel az arcán többször megütötte. A kislány nagyon megijedt és sírt, a további bántalmazást a vádlott a lánya közbelépésére hagyta abba.

A vádlott a többi családtagjával is kiabált, szidalmazta és elzavarta őket a házból, ezért az éjszakát a szomszédban töltötték. Másnap a vádlott a feleségét és a lányát is megfenyegette, azt mondta nekik, hogy ha hazamennek, rájuk gyújtja a házat, kivégzi őket, elvágja a torkukat. A fenyegetés miatt a lánya kérte a vádlott megbüntetését, a felesége viszont nem.

A két kiskorú sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott lánya a gyermekeivel végleg elköltözött a szülői házból, jelenleg egy anyaotthonban élnek.

A különös visszaeső vádlott bűnügyi felügyelet és távoltartás alatt áll, őt a járási ügyészség két rendbeli könnyű testi sértés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy egy korábbi feltételes szabadságot is meg kell szüntetni és a vádlott a börtönbüntetésből se legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.