Pihenő kamionsofőröket fosztogatott egy nő és az élettársa

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy nő és az élettársa ellen. A pár 2018 februárja és 2020 májusa között országszerte út menti pihenőkben parkoló kamionok fülkéiben alvó sofőröket fosztottak ki.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi és nő élettársak voltak. Megegyeztek abban, hogy kamionos pihenőhelyekre utaznak, ahol lopnak. A módszerük az volt, hogy a férfi az élettársát autóval a pihenőhelyekre szállította, majd a nő a kamionok fülkéjének ajtaját kinyitotta, és az alvó sofőrök értéktárgyait és készpénzét ellopta.

A vádlottak megegyeztek abban is, hogy ha a nő a kamionsofőröket ébren találja, akkor szexuális szolgáltatást ajánl fel nekik, közben ellopja a sofőrök értéktárgyait és készpénzét.

A vádlottak ennek megfelelően 2018 februárja és 2020 májusa között összesen huszonhárom pihenő kamionvezetőt fosztottak ki. A bűncselekményeket az ország több pontján, de jellemzően az M5-ös és az M7-es autópályák közelében lévő pihenőhelyeken követték el. A vádlottak a legtöbb esetben készpénzt és mobiltelefonokat loptak, de többször elvitték a sértettek iratait is, egy esetben pedig egy tabletet is zsákmányoltak.

A legkisebb kárösszeg közel 3.000 forint, míg a legnagyobb mintegy 250.000 forint volt. A vádlottak a bűncselekményekkel összesen közel 2.000.000 forinttal gazdagodtak. A kár túlnyomó része nem térült meg, a sértettek egy része kérte a kár megtérítését.

A vádlottak közül a nő letartóztatásban van, míg a férfi bűnügyi felügyelet alatt áll. A járási ügyészség a vádlottakat többrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.