Javítás céljából átadott autókat sajátjaként értékesítette

Rendőrség

Az örkényi zsaruk forró nyomon indultak a férfi után, aki a gyanú szerint -nem először- részére javítás céljából átadott autókat sajátjaként értékesített.

Egy táborfalvai férfi 2021. május 26-án reggel szembesült azzal, hogy az előző nap utcán leparkolt autójának, az ott tárolt irataival és munkájához használt szerszámaival együtt nyoma veszett. Az örkényi rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, rövid időn belül azonosították is a helybéli R. Lászlót, már az elkövetés napján zajlott a kihallgatása.

Az eljárás során kiderült, korábban is követett már el különböző vagyon elleni bűncselekményeket. A jelenlegi adatok szerint 2020. augusztusa óta több alkalommal vett át személygépkocsikat javításra, melyeket a munkálatok végeztével -a tulajdonos tudta nélkül- sajátjaként értékesített. Akadt olyan is, hogy bevételét bűnös úton, alkalmi lopásokból gyarapította.

A férfi elszámoltatása során panaszt nem tett, azonban tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A rendőrök az ellopott járművet a benne lévő kézi szerszámokkal együtt megtalálták, azt visszaadták tulajdonosának.

Az időközben letartóztatott 25 éves R. László ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Örkényi Rendőrőrs.