kés

Hirtelen gerjedt haragra, késsel fenyegetőzött

Rendőrség

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki késsel fenyegetve akarta visszaszerezni a pénzét.

A vádirat szerint az elkövető 2020. áprilisában az esti órákban találkozott össze egy tápiószentmártoni dohánybolt előtt a sértett házaspárral, akik közül a férjet korábbról ismerte.

Az ittas elkövető beszélgetni kezdett a férjjel, melynek során átadott neki huszonötezer forintot azért, hogy azon légfegyvert szerezzen. Ezután azonban kötözködni kezdett velük az elkövető, ezért a házaspár elindult hazafelé.

A férfi követni kezdte, majd utol is érte őket és megpofozta a férjet, majd elkezdte visszakövetelni a pénzét. Miután a férj azt nem akarta visszaadni, az elkövető ismét megütötte, majd elővett egy kést és a férj által tolt elektromos kerékpár kábeleit azzal elvágta és a járművet rugdosni kezdte. A férj ekkor segítségért sietett.

A feleség eközben megpróbálta védeni a kerékpárt, de az elkövető őt is fejbe vágta és a nyaka felé tartva a kést megfenyegette, hogy elvágja a torkát.

A nő próbálta rávenni, hogy beszéljék meg a dolgot, erre az elkövető leöntötte őt egy dobozos sörrel, majd ruhájánál fogva rángatni kezdte és többször arcon ütötte.

A férfi cselekményének az vetett véget, hogy a férj visszaérkezett a rendőrökkel, azonban az elkövető még az intézkedés alatt is folyamatosan fenyegette a sértetteket.

A Nagykátai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette, könnyű testi sértés vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.