Besurrant és meglopta idős áldozatát

Rendőrség

A lajosmizsei nyomozók vádemelést javasolnak a 34 éves gyanúsítottal szemben.

Egy 74 éves lajosmizsei lakos tett bejelentést, mivel 2021. február 24-én délelőtt egy ismeretlen besurrant a házába, és onnan készpénzt tulajdonított el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a tolvaj elhúzta a bejárati kapun lévő riglit, és bement az őrizetlenül hagyott, nyitott lakásba, mialatt a sértett éppen az udvarban etette a baromfikat. Az idős asszony a munka végeztével látta a tőle éppen távozó férfit, aki egy szempillantás alatt kereket oldott. Az áldozat azonnal ellenőrizte a lakásában lévő értékeket, és ekkor szembesült azzal, hogy kilopták a pénzét a tárcájából, ezért értesítette a rendőrséget.

A Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, és lefoglalták a térfigyelő kamerák felvételeit, ami alapján beazonosították a feltételezett elkövetőt.

Az egyenruhások május 5-én elfogták a férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A lopás bűntettével gyanúsított lajosmizsei lakos ügyében a nyomozók befejezték a vizsgálatot, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait:

Az elkövetőknek néhány pillanat is elég ahhoz, hogy besurranjanak a nyitott lakásba, és megszerezzék értékeiket. Mindig győződjenek meg arról, hogy ingatlanukat bezárt állapotban hagyják magára! A különböző vagyontárgyakat még az otthonukban is igyekezzenek úgy tárolni, hogy azokat ne tegyék mások számára könnyen hozzáférhetővé!

Igaz a mondás, alkalom szüli a tolvajt. Könnyelműségükkel ne segítsék hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Egy kis odafigyeléssel elsősorban Önök óvhatják meg magukat attól, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.