Vonattal ütközött, bíróság elé állhat

Rendőrség

Debrecen külterületén egy személygépkocsi a vasúti átjáróban ütközött össze a Nyíregyháza irányába közlekedő vonattal. A nyomozók a sofőrrel szemben bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.
A nyomozás adatai szerint 2014. január 18-án 22 óra 12 perckor a Debrecen külterületén található Erdőmellék utcai vasúti átjáróban G. Lajos az általa vezetett személygépkocsival lehaladt a vasúti átjáróról a sínek közé, ahonnan nem tudott kihajtani, ezért kiszállt a járműből. A sofőr az elakadásról nem értesítette a hatóságokat. Emiatt a Debrecen felől Nyíregyháza irányába közlekedő Inter City vonatszerelvény elsodorta a gépkocsit. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban jelentős anyagi kár keletkezett. A helyi lakos gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 69 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.