Öt a négy ellen: bíróság előtt a hadházi verekedők

Rendőrség
A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal az öt gyanúsítottal szemben, akik Hajdúhadházon rátámadtak négy helyi lakosra.

A nyomozás adatai szerint 2014. szeptember 12-én 6 óra 30 perc körüli időben Hajdúhadházon három férfi és egy nő sétált az utcán, amikor az egyik családi házból öten kimentek és veszekedni kezdtek velük. Az 54 éves L. Sándorné, a 29 éves F. Erzsébet, a 23 éves J. Mariann, a 18 éves L. Julianna és 16 éves fiatalkorú társuk az utcában sétáló 28 éves nőt körülállták, majd behúzták az udvarukra, ahol többször megütötték, kitépték a haját, majd a 16 éves fiú egyszer ököllel is megütötte a sértett orrát. Ezután J. Mariann a nála lévő szemétszedő bottal megszúrta azt a 27 éves férfit, aki a sértett védelmére kelt.

A verekedésről egy állampolgár telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök a garázdákat elfogták és előállították a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra. A nyomozók az öt helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták.

A 28 éves nő, valamint a megsebzett férfi – az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek. A sértettek az ügyben magánindítványt terjesztettek elő, így könnyű testi sértés vétség miatt is eljárás indult a terheltek ellen.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben befejezte a garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.