Nem akart kiszállni a sértett autójából – bíróság elé áll

Rendőrség

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 24 éves M. Zsolttal szemben, aki egy lezáratlan, idegen gépkocsiba beült és nem akart onnan kiszállni.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 27-én 22 óra körüli időben egy állampolgár telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy Debrecen, Kassai úton található parkolóban a gépjárművébe beugrott egy számára idegen férfi, aki magára zárta a gépkocsit és nem akart onnan kiszállni. Az ismeretlen férfit a járőrök érkezéséig a helyszínen visszatartották a gépkocsival érkezők. A rendőrök igazoltatták a 24 éves férfit, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogtak és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki M. Zsoltot, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondta, hogy a parkolóban beszállt a bejelentő lezáratlan állapotú személygépkocsijába és annak ajtaját magára zárta. A tulajdonos miután észrevette a terheltet a kocsijában ki akarta azt nyitni, amit a román állampolgár nem engedett, visszahúzta a kocsiajtót és eközben megrongálta a kárpitot.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben garázdaság vétség miatt folytatott nyomozást 2015. február 12-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.