Ököllel tört üveget – mehet a bíróságra

Rendőrség

A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 20 éves gyanúsítottal szemben, aki öklével betörte az egyik debreceni egészségügyi intézmény bejárati ajtója üvegét.
A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy gombai lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2014. október 26-án 8 óra 43 perckor az egyik debreceni egészségügyi intézmény biztonsági őre telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy a kórházban egy férfi betörte a bejárati ajtó üvegét.

A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították a garázdát.
A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták V. Gábort, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A 20 éves férfi vallomásában elmondta, hogy a kórház folyosóján összeveszett a testvérével, majd mérgében az öklével betörte az üvegajtót.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.