Bulizni akartak a lopott termékek árából

Rendőrség
A debreceni rendőrök visszaadták a tulajdonos részére az ellopott elektronikai eszközöket és egy fülbevalót.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást B. László 23 éves és Sz. Imre 24 éves helyi lakosok ellen.

Egy férfi 2014. október 03-án 7 óra 21 perckor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy Debrecen, Róka utcában található családi házába ismeretlenek betörtek. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az ismeretlen tettesek a ingatlanból elektronikai eszközöket, ékszereket, valamint különféle élelmiszereket tulajdonítottak el.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két helyi férfit, akiket rövid időn belül elfogtak és előállítottak a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók B. Lászlót és Sz. Imrét gyanúsítottként hallgatták ki. B. László tettét azzal indokolta, hogy a lopott termékek árából bulizni akart menni.

Az Sz. Imrénél tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét, majd azt visszaadták a tulajdonosnak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltekkel szemben folytatott nyomozást 2015. január 28-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.