Rendőrségi nyílt napok Hajdú-Biharban

Rendőrség

A Hajdú-Bihar megyében is folyó toborzási programsorozat részeként, a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében nyílt napot tartottak a Berettyóújfalui és a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon is.
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság 2014. december 9-én 14 órától, míg a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság 2014. december 10-én 13 órától tartotta meg nyílt napját a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok részére.

Berettyóújfaluban Dr. Tóth Ferenc r. alezredes kapitányságvezető úr tartott részletes tájékoztatót a helyi rendőrség munkájáról, mindennapjairól.

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában folyó képzésről Hegedűs Diana Nerina próbaidős rendőr őrmester, – éppen a rendőrkapitányságon gyakorlatát teljesítő – tanuló számolt be.

A megjelent fiataloknak Hajdúszoboszlón dr. Gali Sándor r. alezredes előadását követően a bűnügyi, valamint a rendészeti – járőrként, balesethelyszínelő és vizsgálóként, valamint körzeti megbízottként – szakterületen dolgozó kollégák összefoglalták munkájuk sajátosságait, így az érdeklődők betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe.

A résztvevők a tájékoztató előadások után a döntésüket segítő pályázati anyagot is kaptak.
A rendőrkapitányságok munkatársai a teljesség érdekében a megjelenteket körbevezették a kapitányságok objektumában is, hogy láthassák hol zajlik a bűnüldöző munka.