Milliókat csalt ki egy debreceni nőtől

Rendőrség
Csalás, befolyással üzérkedés, közokirat-hamisítás és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak a rendőrök két debreceni lakossal szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott egy 37 éves férfi ellen közokirat-hamisítás, befolyással üzérkedés és csalás bűntett, valamint egy 34 éves nővel szemben vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint K. László 2012 novembere és 2013 februárja között több részletben, több mint 10 millió forintot vett át a debreceni nőtől, akinek azt állította, hogy a jutalék ellenében, kapcsolatai révén segítséget tud nyújtani árverés alatt álló ingatlanok megvásárlásában. A gyanúsított a debreceni lakosnak hamis közokiratot is mutatott és azt állította, segít neki abban is, hogy pályázat útján az asszony cége pénzhez jusson.

A terhelt a megalapozott gyanú szerint semmilyen ügyintézést nem folytatott sem az árverési ingatlanokkal, sem a pályázati ügymenettel kapcsolatban és a több millió forintot tévedésbe ejtéssel csalta ki a nőtől.

A 34 éves nő a megalapozott gyanú szerint átadott közel 2 millió forintot a gyanúsítottnak, annak érdekében, hogy a férfi segítsége, befolyása révén, akár a törvényes ügymenettől eltérve is megszerezhesse az ingatlanokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztály a terheltekkel szemben 2014. november 24-én befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.