A rendőri pálya iránt érdeklődőket várják Hajdú-Biharban is

Rendőrség

A rendészeti hivatás iránt érdeklődő középiskolásoknak tartott nyílt napot a Debreceni Rendőrkapitányság. A fiatalokat a megye többi rendőrkapitánysága is nyílt napokon várja a közeljövőben.
A Magyar Rendőrség számára is fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ennek érdekében 2014. november 25-én toborzási programsorozatot indított. A sorozat első állomása a Debreceni Rendőrkapitányság volt, ahol vendégül látták a hivatás iránt érdeklődő fiatalokat.

A rendőrkapitányságon az érettségi előtt álló diákoknak az ott dolgozó munkatársak tartottak tájékoztatót a rendészeti szakközépiskolákba történő jelentkezés feltételeiről, a felvételi követelményekről, az eljárás menetéről, valamint a felvételi egységcsomag kitöltéséhez is adtak gyakorlati tanácsokat. Ezt követően a városi rendőrkapitányság egy közrendvédelmi és egy közlekedésrendészeti járőre, valamint egy körzeti megbízottja és egy balesethelyszínelője ismertették munkájukat a résztvevőknek.