Lopássorozat tizenegy városban – elfogták a gyanúsítottakat

Rendőrség

Tizenegy városban 15 sértettől értékeket eltulajdonító tolvajokat fogtak el a kiskunfélegyházi rendőrök – közölte a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője szerdán, sajtótájékoztatón.

Timafalvi László alezredes elmondta, hogy a négy gyanúsított 15 idős embertől tulajdonított el készpénzt és arany ékszereket.

Mahlaj Róbert százados, a bűnügyi osztály vezetőjének tájékoztatása szerint 2014. január 29-én egy 92 éves kiskunfélegyházi asszony tett bejelentést, és jó személyleírást adott két gyanúsítottról, aki eltulajdonította készpénzét.

A nyomozás során sikerült azonosítani a több városra kiterjedő bűncselekmény sorozatot elkövető gyanúsítottakat, akik mindig azonos időben, 11 és 14 óra között különböző ürügyekkel keresték fel a 70 év feletti, társasházban élő sértetteket.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyanúsítottak Kiskunfélegyházán kívül Egerben, Békéscsabán, Debrecenben, Szolnokon, Mosonmagyaróváron, Szegeden, Hajdúszoboszlón, Sárváron, Gödöllőn és Nyíregyházán hasonló módszerekkel követték el a bűncselekményeket.

Az eddigi adatok szerint két nő és egy férfi követte el a lopásokat, míg negyedik társuk a sofőr volt.

A gyanúsítottak ellen elfogatóparancsot adtak ki. A fővárosban elfogták B. József 26 éves budapesti, Vácon O. Melinda 32 éves szögligeti, valamint P. Anita 35 éves érdi és H. József 35 éves gyáli lakost a lakóhelyén, utóbbi férfi szállította társait.

Mahlaj Róbert az MTI-nek elmondta, hogy az eddig felderített ügyeknél mintegy 8 millió forint a kárérték, de vizsgálják, hogy a gyanúsítottak más városokban is követtek-e el hasonló bűncselekményeket.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.