Embereket csempészett egy debreceni férfi

Rendőrség

Külföldi személyek államhatáron történő átlépését, majd szállítását szervezte egy Debrecenben lakó palesztin férfi.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat embercsempészés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

B. János és A. Szabolcs 25 éves román állampolgárokat 2014. április 27-én a rendőrök az M3-as autópályán Görbeháza közelében 2014. április 27-én 22 óra 30 perckor tetten érték, miközben autójukkal a román-magyar határt illegálisan átlépő három szomáliai és három afgán állampolgárt szállítottak.

A rendőrök a nyomozás során tanúkat hallgattak meg és további két afgán állampolgárt gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy Debrecenben élő 30 éves palesztin férfi szervezi a külföldi személyek államhatáron történő átlépését, szállításukat.

A 30 éves palesztin férfit 2014. november 10-én 6 óra 30 perckor a nyomozók elfogták és előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi debreceni lakásában a rendőrök házkutatást tartottak, ahol a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható tárgyakat, adathordozókat foglaltak le.

A férfit a nyomozók gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztését tettek az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.