Európai Balesetmentes Est

Rendőrség

A debreceni rendőrök is csatlakoztak az Európai Uniós baleset megelőzési rendezvényhez.

A Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezésében került megrendezésre Magyarországon kizárólag Debrecenben 2014. október 18-án 21 órától az Európai Balesetmentes Est a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével.

Az Európai Unió tagállamaiban minden év októberének harmadik szombatján több tízezer szórakozót szólítanak meg a szervezők. A rendezvény célja elsősorban az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek sikeres megelőzése, aminek elengedhetetlen feltétele az ilyen típusú összefogás az állami és a civil szféra között.

Debrecenben, három szórakozóhelyen csatlakozhattak a bulizó fiatalok a programhoz, melynek keretében az autóval érkező fiatalok alkolholszondát fújhattak meg, ezzel is ráirányítva a szórakozni érkezők figyelmét arra, hogy ittasan ne vezessenek. Az érdeklődőket rendőrök tájékoztatták a hatályos jogszabályokról, illetve baleset-megelőzési jótanácsokkal is ellátták őket. A cívisvárosban több mint 200 fiatal csatlakozott a programhoz.