Debreceni KRESZ–FESZT

Rendőrség

Ismét megrendezték a KRESZ-FESZT elnevezésű baleset-megelőzési programot Debrecenben.

A tavalyi évhez hasonlóan 2014. szeptember 30-án Debrecen belvárosában rendezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – együttműködve a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség Debreceni Őrláng Polgárőr Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei területi szervezetével és a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesülettel – a tanévkezdeti kampány záróeseményeként a KRESZ- FESZT elnevezésű baleset-megelőzési rendezvényt.
A Nagytemplom mögötti Romkertben megrendezett programon négy debreceni általános iskola több mint 200 tanulója vett részt.

A “KRESZ-FESZT” célja a gyermekek biztonságos és szabálykövető közlekedésre történő nevelése, figyelmük felhívása a veszélyhelyzetekre.

A rendőrök játékos feladatokat találtak ki a gyerekek számára, hogy a tanulás egyúttal szórakozás is legyen. Az iskolások megtekintették a rendőrség szolgálati motorkerékpárjait, bűnmegelőzési előadásokat hallgattak meg, bűnügyi technikusok segítségével elkészítették saját tenyérlenyomatukat és rendőrségi kutyás bemutatót is láttak. A Magyar Vöröskereszt munkatársai a rendezvényen megtanították a tanulóknak az elsősegélynyújtás alapjait.