Segítségnyújtás nélkül elhajtottak

Rendőrség

A járőrök elfogták azt a két debreceni lakost, akik megállás nélkül elhagyták a baleset helyszínét.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy debreceni férfi egy fekete Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett 2014. szeptember 16-án 20 óra 35 perc körüli időben, Debrecenben a Külső Létai úton – a Lahner utca felől a Panoráma út irányába – , amikor a Pajzsika utca kereszteződésénél a gépkocsi bal oldali első részével neki ütközött az úttest közepén közlekedő három gyalogosnak. A baleset következtében két gyalogos megsérült, akik közül az egyiket a mentők kórházba vitték. A járművezető a baleset helyszínén nem állt meg, utasával együtt segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg az adatgyűjtést, aminek eredményeként 2014. szeptember 17-én 1 óra körüli időben otthonukban elfogták P. Olivért és T. Imrénét, akiket előállítottak a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.
A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a 34 éves férfi, valamint 56 éves élettársa ellen.