Baleset: öt személy sérült meg az M3-ason

Rendőrség

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2014. augusztus 7-én 20 óra 55 perc körüli időben az M3-as autópálya 213. kilométerszelvényében, a Kálmánházi pihenőhely közelében, a Nyíregyháza felé tartó pályatesten.

Az elsődleges adatok szerint egy olasz felségjelzésű Mercedes típusú személygépkocsi közlekedett az M3-as autópálya 213. kilométerszelvényében, Budapest irányából Nyíregyháza felé, amikor a járművezető eddig tisztázatlan körülmények között elvesztette uralmát a gépjármű felett és az úttest bal oldalán kiépített szalagkorlátnak ütközött.

A járművezető egy másik gépkocsi sofőrjének segítségével az összetört személyautót az autópálya leállósávjában tolta, ahol a helyszínre érkező mentőautó is megállt.
Ez idő alatt a balesettel érintett útszakaszon közlekedett egy olasz rendszámú, Audi típusú személygépkocsi, melynek sofőrje lassította járműve sebességét, amikor hátulról nekiütközött egy magyar honosságú, Honda típusú személyautó.

Az ütközés következtében az Audi balra, a szalagkorlátnak sodródott, míg a Honda típusú jármű jobb oldalt, a leállósávban álló, mentőautónak csapódott.A baleset következtében öt személy sérült meg, őket a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.