Magyar Péter Tatabánya Turul étterem

Magyar Péter beismerése: “Lehet, hogy én vagyok a hibás a Soros-kampány miatt”

Ország

“Lehet, hogy én vagyok a hibás emiatt az egész Soros-kampány miatt, ugyanis én voltam ott az Európai Parlamentben, 2015-ben, azt hiszem, amikor Soros György előterjesztette ezt a fantasztikus elképzelését, hogy hitelt kell felvennie Európának, és segítenie kell a migránsok befogadását” – mondta a Telexnek adott interjújában Magyar Péter.

Hozzátette, Soros már akkor is alig tudta felolvasni a nyolcoldalas előterjesztését. “Végül felrakták valahogy a pulpitusra, és elmondta, azóta csak kilenc évvel idősebb lett, úgyhogy nem tudom, hogy jelenleg milyen befolyása van a világfolyamatokra, és Európa és Magyarország működésére.”

Magyar szerint lehet, hogy ha kicsit másképp írja meg azt a jelentést, és másképp kerül a kormány asztalára, akkor nem látja meg benne a propaganda a lehetőséget

Úgy véli, “Soros tesz jót is és rosszat is”, de azt túlzásnak tartja, amit a szervezetére épített a kormánypropaganda. Arról, hogy létezik-e a Soros-hálózat, azt mondta, “biztos, hogy van egy olyan hálózat, amelyet az Open Society és ezek az alapítványok pénzelnek”.

L. Ritók Nórát sorosistázza Papp László megafonos haverja

Magyar Péter arról is beszélt, hogy azért fogják kérni a felvételüket a Fidesz korábbi pártcsaládjába, az Európai Néppártba az EP-választás után, mert ez lesz a legnagyobb frakció, és ezzel van a legnagyobb esélyük arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőik az Európai Parlamentben.

Magyar Péter leszögezte, fontos, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, és ehhez szerinte nem kell megvárni egy esetleges 2026-os kormányváltást. Úgy látja, sok minden múlik azon, mennyire fog jól szerepelni a Tisza Párt a mostani választáson, illetve mennyire rosszul önmagához képest a Fidesz. Az Európai Ügyészségről még azt mondta, hogy “eléggé fogatlan oroszlán, de több a semminél”. Ezért sem érti, hogy miért fél tőle a Fidesz annyira, ugyanis “nem emiatt fog mondjuk Tiborcz István börtönbe kerülni”.

Magyar szerint ha valaki börtönbe fog kerülni, az azért lesz, mert lesz egy új legfőbb ügyész, aki nem egy Fidesz-alapító, és nem elbábozza a legfőbb ügyészi pozíciót.

“Első nap megkérjük a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, hogy fáradjon ki az irodájából, ha nem megy, akkor segítünk neki.”

Magyar Péter tisztázta, hogy elmegy-e a köztévés vitára, Azahriah-koncerte vitte Rost Andreát, és megszólalt a tatabányai balhéról is

Az uniós pénzek hatékony elköltésével kapcsolatban példaként Portugáliát és Írországot említette , ahol pár évtizeddel ezelőtt még éheztek az emberek és menekültek onnan, most meg meg kell nézni, “hogy hova tudtak eljutni”. Szerinte mindenhol vannak korrupt politikusok, de ettől még épülhet vasút, vagy lehet jobb az egészségügy. Magyarországon viszont nem ez a helyzet. Mindeközben pedig “azzal szédíti a kormány még mindig a magyar embereket, hogy 2030-re utolérjük Ausztriát. És eközben nem neveti el magát.”